Seydikemer’de Ev Sahibi “İnsanlık Ölmemiş” Dedirtti
Seydikemer’de 3 kiracısından 3 ay kira almayacağını açıklayan ev sahibi davranışıyla “insanlık ölmemiş” dedirtti.
Kirada bulunan 3 evinden 3 ay kira almayacağını belirten Adem Gümüş; zor zamanları dayanışmayla atlatacaklarını söyledi.
“Bu zor zamanlarda herkes taşın altına elini koymalı”
Cumhurbaşkanı’nın başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına imkanları dahilinde kiracılarından para almayarak katkıda bulunmak istediğini belirten Gümüş, şöyle konuştu:
“Kiracılardan aldığım parayı da zaten kampanyaya bağışlayacaktım. Bağışlanan paralarda garibanlara dağıtılacaktır. Ben de kiracılardan bu parayı almayarak onlara katkı sağlamak istedim. Koronavirüs nedeniyle insanlarımız zaten zor durumdalar. İş imkanları azaldı. Ev sahibi olarak 3 kiracımdan 3’er ay kira almayarak toplamda 9 aylık kirayı almıyor ve katkıda bulunmuş oluyorum. Tüm ev sahiplerine sesleniyorum. Herkes kiracısından imkanları ölçüsünde 1-2 ay kira almazsa bu kampanyaya katkı vermiş olur. İmkanlarımız ölçüsünde bizler destek olmaya devam edeceğiz. Bu zor zamanlarda herkes taşın altına elini koymalı Sadece devletin koşmasıyla olmaz bu işler.”
İnşaat işçisi kiracı Ramazan Şimşek (40) 2 çocuğu bulunduğunu ve 4 yıllık kiracı olduğunu belirtti.
Ev sahiplerinin her zaman yanlarında olduğunu vurgulayan Şimşek, “Biz ev sahibimizden memnunuz. Tüm dünya çalkalanıyor. Bir şeyde yapamıyoruz. İşimiz gücümüzde yok bildiğiniz gibi. Ülke olarak inşallah en kısa sürede bu kötü günleri de atlatırız. Allah sizden razı olsun.” dedi.
Kiracı Özlem Bölük (41) ise iki çocuğuyla yıllardır kirada yaşadığını dile getirdi.
“Keşke imkanım olsa da ev sahibime daha fazlasını verebilsem”
Ev sahibinin duyarlı davranışından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Bölük, “Keşke imkanım olsa da ev sahibime daha fazlasını verebilsem. Bunu düşünebilecek çok az insan var. Yıllardır ödeyemediğim kiralar varken birde böyle düşünmüş Allah razı olsun. Ben çok memnun oldum, teşekkür ederim. Bir diğer kiracısı ise kardeşim. Kardeşim de 3 çocuğuyla kalıyor evde. Kardeşim adına da teşekkür ediyorum. Bu günleri hep birlikte birlik içerisinde dayanışmayla atlatacağız.” diye konuştu. Haber: Zekeriya ŞAHİN