Milletvekili Otgöz’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı…
Bağımsızlığımızın, vatanımızın ve milli iradenin sembolü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun…
AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz: “23 Nisan 1920, vatanı, bayrağı, ezanı, istiklal ve istikbali için canı pahasına mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının sembol tarihidir.‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ hedefi ile Gazi Meclis’in açılması, bağımsızlık yolundaki azim ve kararlılığımızın tüm dünyaya ilanıdır.”
AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz mesajında şu ifadelere yer verdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek, milletimizin kaderini yine milletimizin çizeceğini tüm dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir.
Ülkemizin dört bir yandan işgale uğradığı, yokluklar içinde düşmana karşı koyduğumuz bir dönemde açılanGazi Meclisimiz, bağımsızlık mücadelemizin meşalesi olmuştur.
Gazi Meclisimiz ile birlikte; irade, karar ve yetki de Türk milletine geçmiştir. Milli mücadelenin kilometre taşları Gazi Meclis’imizin hedef ve kararlılığı ile döşenmiştir.
TBMM’nin 105. açılış yıldönümünü, millet ve devlet olarak her yıl olduğu gibi birlik beraberlik içinde büyük bir coşku, heyecan ve gururla kutluyoruz.
23 Nisan 1920’de başlayan demokrasi ve bağımsızlık mücadelesini günümüze kadar gururla taşıyan milletimiz, bu değerleri gelecek nesillere de azim ve kararlılıkla ulaştıracaktır.
23 NisanUlusal MilliEgemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak da önemli ve değerlidir.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizi ve milletimizi dahaaydınlık ve güzel günlere taşımakta kararlıyız.
TBMM’nin ilk Başkanı Gazi MustafaKemalAtatürk’ü, birinci Meclisimizin kahraman milletvekillerini, şehitvegazilerimizi saygı, minnet verahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun.