Diyetisyen Saraçoğlu Yazdı. Yürüyüşün Sağlığa Faydaları Nelerdir ?
Yürüyüş, sağlıklı yaşam tarzının en basit ve en etkili yollarından biridir. Her yaştaki bireye uygundur. Hem bedensel hem de zihinsel sağlık için son derece faydalıdır. Kalp sağlığını güçlendirir, kilo kontrolünü destekler, kas ve eklem sağlığını korur.
Yürüyüş sadece fiziksel sağlığın değil zihinsel sağlığın da iyileşmesine yardımcı olur.
Yürüyüş Yapmanın Fiziksel Ve Zihinsel Faydaları
Kalp Sağlığını Güçlendirir. Kilo Kontrolünü Destekler. Kas ve Eklem Sağlığını Korur. Kan Şekeri ve Tansiyonu Düzenler. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir. Stresi ve Kaygıyı Azaltır. Zihinsel Odaklanmayı Artırır. Uyku Kalitesini İyileştirir
Yürüyüşün Hayatınıza Katacağı 5 Önemli Değişiklik
Gelişen Fiziksel Kondisyon. Daha Güçlü Bir Bağışıklık Sistemi. Daha İyi Bir Ruh Hâli. Azalan Stres ve Kaygı Seviyeleri. Daha Fazla Sosyal Etkileşim
Günlük Ne Kadar Yürüyüş Yapılmalıdır ?
Kişinin yaşına , boyuna , kilosuna ve kondisyonuna göre değişkenlik gösterir. Günlük 8000 adım yürümek genel sağlığınızı iyileştirebilir. 8000 adım sayısı tek seferde yapılması şart değildir , bu mesafenin gün sonuna kadar tamamlanması yeterli olacaktır.
Ne Zaman Yürüyüşe Çıkılır ?
Yemem yedikten sonra çıkmak kan şekerinin düzeyini kontrol etmeye yardımcı olabilir. Gaz veya şişkinlik gibi problemlerin azalmasına yardımcı olabilir. Yürüyüşün uzunluğuna ve temposuna bağlı olarak hazımsızlık ya da mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Aslında size uygun zamanı bulmak için vücudun verdiği tepkileri dinlemek gerekmektedir.
Yürüyüşe Çıkmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli ?
Doğru ayakkabı seçimi yapılmalıdır.
Yürüyüş öncesi ve sonrasında ısınma ve soğuma hareketleri yapılmalıdır.
Yürüyüş sırasında kaybedilen sıvıyı yerine koymak için su tüketimine devam edilmelidir.
DİYETİSYEN NİHAL SARAÇOĞLU
0 ( 533) 812 3539
ADRES : CUMHURİYET MAH. İNÖNÜ CAD.( ŞOK MARKET ÜSTÜ ) NO:21G KAT:2