Fethiye’de Otizm Parkı’nda Sona Gelindi

Otizm Parkı’nda Sona Gelindi

Otizm konusuna dikkat çekmek için örnek bir projeye imza atan Fethiye Belediyesi, özellikle otizmli çocukların akranlarıyla zaman geçirip, sosyal etkinliklerini çoğaltarak eğlenmelerini ve toplumla kaynaşmalarını amaçlayan Niyazi Mete Otizm Parkı projesinde sona geldi.

Akarca mahallesinde, Fethiye adliyesine yakın bir yerde bulunan otizm parkında çalışmalar hızla devam ediyor. Kısa bir süre içinde tamamlanması planlanan Fethiye Belediyesi Niyazi Mete Otizm Parkı projesinin son durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alim Karaca, “Son yerel seçimlerden önce temelini attığımız ve tamamlandığında, sadece Fethiye’de değil, aynı zamanda Muğla’da da bir ilk olacak Otizm Parkı’nın yapımında sona geldik. Bölgemizde yaşayan otizmli evlatlarımızın uzmanlar eşliğinde zaman geçirebilecekleri Otizm Parkı yapım çalışmalarımızı sonbahar aylarına kadar tamamlayarak, otizmli bireylerin ve ailelerinin hizmetine sunacağız. Başta hayırsever iş insanı Niyazi Mete olmak üzere, bu projede emeği geçen herkese, ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Otizm nedir?

Otizm; “doğuştan gelen, beyin ve sinir sisteminin yapısal ve / veya işlev farklılığından kaynaklandığı düşünülen, 3 yaşından önce başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin çevresiyle sözel ya da fiziksel olarak uygun ilişki kuramamasına neden olan nörobiyolojik bir rahatsızlık” olarak tanımlanıyor.

Otizm, sosyal etkileşim ile iletişime zarar veren sınırlı ve biçimsel olarak tekrarlanan davranışlara yol açıyor, beynin gelişimini engelliyor. Otizmliler kaliteli ve yoğun bir eğitimle toplumsal hayata entegre edilmeye çalışılıyor. Doğumdan sonraki ilk üç yılda belirtileri görülen otizm, yaşam boyu devam ediyor ve kişinin sosyalleşmesini engelleyerek, bireyin kendi iç dünyasına kapanmasına yol açabiliyor.

Paylaş
Bağlantıyı kopyala